Como Limpiar Philips Senseo Latte?

07.10.2022

Como Limpiar Philips Senseo Latte

Start de eerste spoelcyclus

 1. Spoel het waterreservoir onder de kraan.
 2. Vul het waterreservoir tot aan de maximumaanduiding met vers water.
 3. Plaats een lege kom met een minimumcapaciteit van 1,5 liter onder de koffietuit.
 4. Druk op de Calc-Clean-knop om het spoelen te starten.
 5. Het water komt met tussenpozen uit het apparaat.

Meer items.

Hoe maak je een senseo apparaat schoon?

Het werkt precies hetzelfde als met de azijn. Meng 50 gram citroenzuur door 1 liter water en gooi dit mengsel vervolgens in je waterreservoir. Spoel je Senseo -apparaat door en herhaal dit. Spoel vervolgens nog twee keer door met alleen water.

Wat betekent Calc op Senseo?

De ontkalkingscyclus is onderbroken – Het calc-lampje van uw SENSEO® koffiezetapparaat gaat pas uit wanneer de ontkalkingsprocedure volledig is uitgevoerd. Als u de machine al eerder hebt gestopt, blijft het lampje branden of knipperen. Schakel in dat geval de machine uit, start de ontkalkingsprocedure opnieuw en laat de machine doorgaan totdat deze klaar is.

Hoe ontkalk ik mijn Senseo Select?

Start de eerste ontkalkingscyclus –

 1. Druk gedurende 5 seconden op de 1-kops en de 2-kops knop om de ontkalkingscyclus te beginnen. Laat de knoppen los wanneer het CALC-lampje gaat branden.
 2. Het CALC-lampje, de 1-kops knop en de 2-kops knop gaan achtereenvolgens branden om aan te geven dat de eerste ontkalkingscyclus wordt uitgevoerd. Tijdens de ontkalkingscyclus komt de ontkalkingsoplossing met tussenpozen uit de machine.
 3. Zodra de eerste ontkalkingscyclus is voltooid, knipperen de 1-kops knop en het CALC-lampje.
 4. Leeg de kom in de gootsteen.

.

Kan ik mijn Senseo ontkalken met azijn?

Cafeteira Elétrica Philips Senseo Latte Crema + Ecopad REFIL (Super dica)

Senseo ontkalken met azijn – Om de Senseo te ontkalken met azijn heb je alleen water en schoonmaakazijn nodig. Het zuur van het azijn lost het kalk op. Je kunt ook gewone azijn gebruiken, maar schoonmaakazijn werkt net iets beter. Dit moet je doen:

 1. Vul voor het ontkalken van je Senseo het waterreservoir met water en een scheut azijn.
 2. Zorg dat er geen koffiepad in de padhouder zit.
 3. Plaats een grote kom op de plek waar anders de kopjes staan. Leeg deze tussendoor, zodat het niet overloopt.
 4. Zet de Senseo aan en druk meteen de knopjes voor 1 en 2 kopjes koffie tegelijkertijd in. Het apparaat hoeft niet eerst opgewarmd te zijn. De Senseo spoelt dan al het water dat in het reservoir zit erdoor.
 5. Herhaal bovenstaande stappen een aantal keer voor het beste resultaat.
 6. Spoel de Senseo daarna nog een paar keer door met alleen water.

Je kunt na het ontkalken direct weer gebruik maken van je Senseo.

Hoe vaak Senseo Doorspoelen na ontkalken?

Stap 4: Schoonspoelen – Spoel het apparaat nog twee of drie keer door met een vol waterreservoir, zonder azijn dus. Hierdoor spoel je de restjes achtergebleven kalk en azijn uit je apparaat. Nu heb je weer een brandschone Senseo !.

Welke knoppen ontkalken Senseo?

Senseo Quadrante ontkalken – Jij hebt problemen met kalk in je Senseo Quadrante en wij staan klaar om jou te helpen!  Twijfel je of je jouw Senseo moet ontkalken? Op deze manier kun je er gemakkelijk achter komen of het tijd is om jouw Senseo te ontkalken.

 • Wanneer de tijd is aangekomen zal je een aantal stappen moeten doorlopen om ervoor te zorgen dat jouw koffie weer Barista-waardig is;
 • Om je dit zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we hier beneden de benodigdheden op een rijtje gezet, samen met een stappenplan dat je kunt volgen;

Dit zal alles bij elkaar 20-30 minuutjes duren. Het ontkalken bestaat uit twee behandelingen met ontkalker en vervolgens twee spoelbeurten. Veel succes met ontkalken!

 1. Ontkalken Senseo Quadrante – Stappenplan
 2. Schenk de helft van de fles ontkalker in het waterreservoir (of 50 gram ontkalker op basis van citroenzuur).
 3. Vul het waterreservoir vervolgens met water tot het MAX-streepje en zet deze in je Senseo.
 4. Zet je Senseo aan en doe de 1-kops padhouder met een gebruikte koffiepad in het apparaat alsof je koffie gaat zetten.
 5. Zet vervolgens de lege kan onder de koffie uitloop en druk op de 2-kops knop om het ontkalken te starten. Herhaal deze stap tot dat het reservoir leeg is.
 6. Wanneer het waterreservoir leeg is, is de eerste fase van het ontkalken volbracht! Op naar de volgende fase.
 7. Schenk het overige deel van de vloeibare ontkalker (of weer 50 gram poeder) in het waterreservoir en vul opnieuw met vers water.
 8. Zet het reservoir terug in je Senseo en vervang de 1-kops padhouder voor een 2-kops padhouder, met een andere gebruikte koffiepad.
 9. Zet wederom de lege kan onder de koffie uitloop en druk op de 2-kops knop om de tweede fase van ontkalken te beginnen. Herhaal deze stap tot dat het reservoir leeg is.
 10. Vervang de 2-kop padhouder weer voor een lege 1-kop padhouder. Je kunt de gebruikte pads nu weggooien.
 11. Spoel het waterreservoir uit, vul hem opnieuw en plaats deze in je Senseo.
 12. Zet de lege kan wederom onder de koffie uitloop en druk op de 2-kops knop. Blijf dit proces herhalen tot het reservoir leeg is.
 13. Voor de tweede spoelcyclus kun je stap 10 en 11 herhalen. Daarna is je apparaat ontkalkt en weer helemaal klaar om de volgende koffie te zetten!.

  Hoe Senseo ontluchten?

  Deel A: Het SENSEO® apparaat zet opeens minder koffie dan voorheen – Onjuiste instellingen Sommige SENSEO® modellen zijn uitgerust met verschillende instellingen voor koffievolume (zie afbeelding). Controleer de instellingen van het apparaat. Als het apparaat is ingesteld op minder koffie, wijzigt u de instellingen aan de hand van de instructies in de gebruikershandleiding. .

  Waarom Senseo resetten?

  Ontkalken – Je Senseo ontkalken is ook heel belangrijk om de levensduur en de kwaliteit van je Senseo koffiezetapparaat te waarborgen. Een van de belangrijkste redenen dat je machine (eerder) kapot gaat is namelijk kalkaanslag. We hebben in dit artikel over Senseo ontkalken precies omschreven hoe je dit doet..

  Waarom niet met azijn ontkalken?

  Geplaatst door: natuurmens op: 03-11-2011 12:55 Met gewone blanke azijn kan je de waterkoker ontkalken zonder deze aan te zetten in twee uur de azijn erin laten staan is vaak voldoende. Om al de kalk te verwijderen. Daarna het koffie zet apparaat en dan kan je het nog als wasverzachter gebruiken bij de was.

  1. Voordeel daarvan is dat het wasmiddel hiermee uit de kleding gaat;
  2. Zodat je geen allergie krijgt van het wasmiddel;
  3. Gebruik net zoveel als normaal wasverzachter het ontkalk en het laat de achtergebleven zeepresten verwijderen uit de was;

  Ruiken doe je het niet omdat er bij de spoel beurt een kleine 60 liter water wordt gebruikt dus de verhouding komt nog niet 1 op 100 Reactie door jannet1977 op 03-11-2011 14:18 Azijn is inderdaad een heel handig en goedkoop product. Er zijn te veel toepassingen om op te noemen.

  Zie hier een overzicht van allemaal tips waarbij azijn gebruikt kan worden. hier Reactie door an62 op 08-11-2011 12:56 Quote: jannet1977 schreef op donderdag 3 nov 2011, 14:18: Azijn is inderdaad een heel handig en goedkoop product.

  Er zijn te veel toepassingen om op te noemen. Zie hier een overzicht van allemaal tips waarbij azijn gebruikt kan worden. einde Quote Jannet, ik zag dat je olie gebruikt na het schoonmaken van de afzuigkap. Ik gebruik daar baby oliedoekjes voor, werkt ook pefect en is minder vet dan olie.

  Reactie door verkoper op 08-11-2011 13:33 Pas op met azijn. Azijnzuur kan het elementen en afdichtingen aantasten. Lees dus goed de handleiding van het produkt. Veel apparaten kunnen alleen nog maar veilig ontkalkt worden met een ontkalker op basis van citroenzuur.

  De gevolgen zijn lekkende apparaten en kans op kortsluiting. Bij wasautomaten is azijn wel een prima huismiddel voor het behoud van het apparaat! Reactie door midas op 08-11-2011 13:43 Quote: verkoper schreef op dinsdag 8 nov 2011, 13:33: Pas op met azijn.

  • Azijnzuur kan het elementen en afdichtingen aantasten;
  • Lees dus goed de handleiding van het produkt;
  • Veel apparaten kunnen alleen nog maar veilig ontkalkt worden met een ontkalker op basis van citroenzuur;

  De gevolgen zijn lekkende apparaten en kans op kortsluiting. Bij wasautomaten is azijn wel een prima huismiddel voor het behoud van het apparaat!einde Quote Helemaal mee eens! Heeft Kassa enige verantwoordelijkheid voor het plaatsen van deze tips? Bij een consumentenprogramma als KASSA zou toch iemand moeten rondlopen die weet dat bijna alle koffiezetters zoals Senseo en de meeste espressoapparaten NIET ontkalkt mogen worden met azijnzuur? Omdat Kassa dit als ‘TIP’ plaatst, zullen veel mensen het advies gewoon opvolgen.

  Reactie door inekel1953 op 08-11-2011 13:52 Beste natuurmens, Het is de oudste tip die er bestaat. Misschien en tip voor u, kijk eerst via het zoekprogramma van Kassa of er al eits staat over Azijn en u zult verstelt staan.

  Ook deze tip van u staat daar al bij en nog veel meer tips waar Azijn goed voor is. vr. gr. , Ineke L Reactie door driesnoecken op 08-11-2011 14:15 Het beste is nog ingelegde azijn van augurken of zo. Ik doe dat al vele jaren en het werkt perfect. Reactie door engelinde op 08-11-2011 16:24 Nog meer tips,waar azijn overal goed voor is.

  • Wonderbaarlijke azijn: http://users;
  • telenet;
  • be/seritiki/tips/wonderbaarlijke%20azijn;
  • htm Reactie door haarp op 08-11-2011 19:49 Azijn is zeer goed product om te reinigen en super goedkoop;
  • Het vervangt dure ontkalkers en kan naar wens verdunt worden;

  Reactie door heideveld op 08-11-2011 22:28 Dat Senseo en meer app. vlgs. fabrikanten NIET ontkalkt zouden kunnen worden met azijn heeft vlgs. mij alleen als reden, dat de fabrikant liever haar zelf op de markt gebrachte dure ontkalkingsmiddelen verkoopt. Of zie ik dit verkeerd? En (schoonmaak)azijn is een prima onkruidbestrijdingsmiddel.

  1. Reactie door sanne1 op 09-11-2011 00:24 Waar gaar deze vraag over:;
  2. ? Met gewone blanke azijn kan je de waterkoker ontkalken zonder deze aan te zetten in twee uur de azijn erin laten staan is vaak voldoende;

  Om al de kalk te verwijderen. Daarna het koffie zet apparaat en dan kan je het nog als wasverzachter gebruiken bij de was. Voordeel daarvan is dat het wasmiddel hiermee uit de kleding gaat. Zodat je geen allergie krijgt van het wasmiddel Eerst je koffieapparaat ontkalken, en daarna deze restvloeistof als wasverzachter gebruiken? en wat heeft dit met een allergie te maken?? De Senseo gaat op deze manier kapot, en waar ik azijn voor gebruik; in de sladressing, en een scheutje azijn tesamen met het wasmiddel, bij de donker gekleurde was, gewoon voor het kleurbehoud in de wasmachine Reactie door nelmartien op 09-11-2011 08:19 Al die negatieven berichten over azijn zijn nonsens.

  • Ik gebruik al 50 jaar alleen azijn voor al mijn apparaten,andere hebben allang een nieuw apparaat omdat het stuk is deze mensen gebruikte ontkalker ,of citroenzuur zo zacht is,ik dacht het niet;
  • Voor mij doet het wonderen je moet het natuurlijk wel regelmatig gebruiken;

  Reactie door pch07 op 09-11-2011 11:18 Oke, maar wat is blanke azijn? Geen schoonmaakazijn? Of is dat funest? Reactie door inekel1953 op 09-11-2011 14:12 Beste pch07, Gezien het feit TS geen enkele reactie geeft, zal ik het anwoord geven. In dit geval gaat eht om keukenazijn, dus de gewone die u ook in de keuken gebruikt voor in uw eten.

  Wilt u meer weten, kijk dan bij de volgende pagina, vraag & antwoord of Tips. Daar ziet u linksboven een icoontje met de letters “zoek binnen de tips” typ daar het woord Azijn en u kuint kiezen wat u allemaal kunt doen met de verschillende soorten Azijn, zoals de keuken Azijn en/of de schoonmaak Azijn.

  a bij Azijn is en wondermiddel, daar staan meer dan 75 tips. U ziet de hierboven genoemde tip dan ook al staan, die immers al vele jaren bestaat. vr. gr. , Ineke L Reactie door wilkie op 09-11-2011 14:29 Doe al jaren mijn zwarte was met zout als wasmiddel en azijn als wasverzachter.

  Alles blijft mooi zwart. En de machine blijft schoon. Reactie door haarp op 09-11-2011 19:49 Het wordt steeds gekker met die marketing trucjes: Gebruik dit middel en Uw producten gaan langer mee omdat bla.

  bla. ingewikkelde woorden die een gewoon mens nog nooit gehoord heeft. Gewoon een hersenspoeling om een simpel probleem met een duur middel op te lossen. Gebruik azijn dan ben je goekkoop uit. Op internet vind je meerdere sites die aangeven waar gewone azijn voor te gebruiken is.

  Voor de liefhebber: maak hier je eigen azijnazijn Reactie door orgelmuts op 11-11-2011 22:19 Quote: haarp schreef op woensdag 9 nov 2011, 19:49: Het wordt steeds gekker met die marketing trucjes: Gebruik dit middel en Uw producten gaan langer mee omdat bla.

  bla. ingewikkelde woorden die een gewoon mens nog nooit gehoord heeft. Gewoon een hersenspoeling om een simpel probleem met een duur middel op te lossen. Gebruik azijn dan ben je goekkoop uit. Op internet vind je meerdere sites die aangeven waar gewone azijn voor te gebruiken is.

  Voor de liefhebber: maak hier je eigen azijneinde Quote kun je ook gewoon met azijn doen, hihihi 😀 Reactie door verkoper op 12-11-2011 18:51 Beste mensen, Ga maar gewoon niet de handleidingen van uw apparaten lezen, en blijf Senseo en koffiezetters met azijn ontkalken! Kom alleen niet in de winkel om het lekke apparaat aan te bieden voor reparatie.

  Garantie geld alleen als u het apparaat behandeld zoals voorgeschreven, en niet als u eigenwijs doorgaat met deze onzin! Reactie door henriette 46 op 22-05-2012 21:29 azijn tip voor de tuin, gewoon puur schoonmaak azijn kun je met een gieter sproeien of een plantensproeier waar mee je kunt nevelen, zo verdwijnt het onkruid als sneeuw voor de zon, niet doen voor een regenbui dan spoelt het weg en kan het zijn werk niet doen.

  Reactie door haarp op 23-05-2012 19:14 Quote: orgelmuts schreef op vrijdag 11 nov 2011, 22:19: Quote: haarp schreef op woensdag 9 nov 2011, 19:49: Het wordt steeds gekker met die marketing trucjes: Gebruik dit middel en Uw producten gaan langer mee omdat bla.

  bla. ingewikkelde woorden die een gewoon mens nog nooit gehoord heeft. Gewoon een hersenspoeling om een simpel probleem met een duur middel op te lossen. Gebruik azijn dan ben je goekkoop uit. Op internet vind je meerdere sites die aangeven waar gewone azijn voor te gebruiken is.

  Voor de liefhebber: maak hier je eigen azijneinde Quote Mijn paard doet ook hihihi 😀 kun je ook gewoon met azijn doen, hihihi :Deinde Quote Reactie door natuurmens op 25-06-2012 11:41 Als je azijn als wasverzachter gebruikt, geeft een reactie zo dat de laatste zeepresten loslaat.

  Schoonmaak aszijn is agressiever dan blanke aszijn. Als aszijn verwarmt word krijg je azijnzuur dat is agressiever dus je moet het niet meteen bij de was doen maar koud gebruiken. Bij koffie zet apparaten moet het er heet door dus dan hoef je geen litter te gebruiken in het algemeen is 3 kopjes of iets minder voldoende omdat je het apparaat aan zet en zodra de aszijn komt uit zet.

  1. Na een uur tot max 2 uur wachten de rest door laten lopen en direct er na met schoonwater na spoelen;
  2. Reactie door haarp op 25-06-2012 13:30 Quote: natuurmens schreef op maandag 25 jun 2012, 11:41: Als je azijn als wasverzachter gebruikt, geeft een reactie zo dat de laatste zeepresten loslaat;

  Schoonmaak aszijn is agressiever dan blanke aszijn. Als aszijn verwarmt word krijg je azijnzuur dat is agressiever dus je moet het niet meteen bij de was doen maar koud gebruiken. Bij koffie zet apparaten moet het er heet door dus dan hoef je geen litter te gebruiken in het algemeen is 3 kopjes of iets minder voldoende omdat je het apparaat aan zet en zodra de aszijn komt uit zet.

  Na een uur tot max 2 uur wachten de rest door laten lopen en direct er na met schoonwater na spoelen. einde Quote Onze waterkoker hoeft maar heel even te pruttelen met gewone azijn en het element ziet er weer als nieuw uit.

  Gewone goedkope azijn doet zijn werk goed bij het ontkalken van koffie en waterkokers. Schoonmaak azijn is beter voor vlekken op je vloerkleed/bedekking en kan gewoon koud aangebracht worden. Voor de wasmachine gebruiken wij het Kruidvat merk ontkalker. Een wasmachine is een duur apparaat en verdient extra aandacht.

  1. Reactie door 1;
  2. korenwolf op 07-07-2012 21:28 Ik ga van de tip gebruik maken;
  3. Reactie door inekel1953 op 08-07-2012 18:01 Meer mogelijkheden wat u kunt doen met de verschillende soorten Azijn zoals keukenazijn cq kruiden en schoonmaakazijn, kunt u terug vinden via het zoekprogramma van Tips, via”Azijn een wondermiddel en Azijn een wondermiddel, vervolg;

  vr. gr. , Ineke L.

  Heb Senseo ontkalkt maar lampje blijft branden?

 14. Gesteld op 17-1-2013 om 12:53 in forum Philips Senseo HD 7825 Misbruik melden
  • Ik heb het gedaan zoals beschreven, perfekt. Dankjewel!! Anny M Geantwoord op 26-1-2013 om 18:00 Waardeer dit antwoord (135) Misbruik melden
  • Ik ook, werkt perfect! Bedankt. Scheelt weer €70 Froggie uit Heemsker Geantwoord op 23-3-2013 om 16:34 Waardeer dit antwoord (37) Misbruik melden
  • Ik ook, werkt perfect kus! Peter Geantwoord op 14-4-2013 om 11:43 Waardeer dit antwoord (25) Misbruik melden
  • Ongelooflijk maar waar! Het werkt! bedankt! Ingrid D. Geantwoord op 16-4-2013 om 18:15 Waardeer dit antwoord (18) Misbruik melden
  • super tip bij gaf hij ook dat probleem na het ontkalken dat het knopje aanbleef maar naar uw advies te hebben opgevolgd is hij nu uit thankx Geantwoord op 3-7-2013 om 13:42 Waardeer dit antwoord (21) Misbruik melden
  • Ben je heel dankbaar, heb gedaan wat je heb geschreven,en hoera hij doet het weer prima, zeer goede tip. HENK de VRIES uit Purmerend!!!!!!!! Geantwoord op 9-7-2013 om 21:53 Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
  • Top. Werd al hopeloos doordat het apparaat tijdens ontkalken om de paar seconden uitging. Koste me bijna 2 uur om te ontkalken. Bedankt voor de tip. Geantwoord op 11-7-2013 om 15:25 Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden
  • werkt inderdaad! wel bedankt!! Geantwoord op 17-8-2013 om 12:30 Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
  • Dankjewel! Het heeft zeker gewerkt! Geantwoord op 26-1-2014 om 12:34 Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Hartelijk dank, staat niet in de hamdleiding. Geantwoord op 10-1-2016 om 16:10 Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
  • Dank je. Het werkt echt. Geantwoord op 1-7-2017 om 19:02 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Ik heb het ook gedaan, maar nu blijft de aan/uit-knop flikkeren en kan ik geen koffie meer zetten! Hoe los ik dat dan weer op?!? Geantwoord op 5-12-2017 om 17:25 Waardeer dit antwoord (318) Misbruik melden
  • Top! Bij mij ook gelukt 😉 Geantwoord op 14-1-2018 om 11:58 Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
  • Super bedankt voor deze tip ! Lampje uit ! Top !!! Geantwoord op 21-2-2018 om 13:27 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Top tip. Super bedankt Geantwoord op 23-5-2018 om 22:36 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Heb de procedure helemaal gedaan, lampje blijft branden, boven staande gedaan,HELPT NIET,LAMPJE BRAND NOG STEEDS wat nu, Geantwoord op 10-6-2018 om 19:15 Waardeer dit antwoord (393) Misbruik melden
  • Het werkt! Top Juliëtte Geantwoord op 13-6-2018 om 15:51 Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
  • Wauw, heel blij met U advies. Mijn CALC lampje is ook uit. Thanks. Geantwoord op 17-6-2018 om 11:22 Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden
  • Goeie Tip. Werkt Prima l Geantwoord op 15-8-2018 om 19:55 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Heb het gedaan Het werkt perfect Geantwoord op 28-10-2018 om 11:35 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • ook gedaan, perfect Geantwoord op 19-11-2018 om 15:44 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Mijn Calc knopje is nu uit, thanxx voor de tip! Geantwoord op 16-12-2018 om 17:44 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Gedaan super. 22-12-2018 Geantwoord op 22-12-2018 om 00:11 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Aan en uitknopje blijft flikkeren. senseo doet het nog steeds niet Geantwoord op 15-1-2019 om 13:33 Waardeer dit antwoord (63) Misbruik melden
  • moest t ff 2x doen maar idd uit, thnx voor de top. Geantwoord op 4-2-2019 om 19:03 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Super bedankt voor de tip, na 2 x ontkalken bleef het lampje branden maar het is nu uit Geantwoord op 26-4-2019 om 16:56 Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
  • Bij werkte het ook. Werdt bijna gek. Ik had hem al enkele keren ontkalkt. Hopelijk blijft hij nu uit. Geantwoord op 2-5-2019 om 11:39 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Dank. het werkt. lampje is uit en blijft hopelijk uit. Wij hebben hier zowiezo al haast weinig tot geen kalk in ons water. Geantwoord op 4-5-2019 om 13:32 Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Het werkt perfect. Bedankt voor de tip Geantwoord op 5-5-2019 om 10:40 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • super het werkt echt bedankt voor de tip Geantwoord op 11-5-2019 om 08:05 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Super!Werkt echt,ook bij mij. Geantwoord op 16-5-2019 om 11:36 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Het werkt, lampje is uit, bedankt. Geantwoord op 21-5-2019 om 17:15 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • ja dit werkt! had senseo ook ontkalkt, rode CALC lampje bleef branden, ondanks nauwgezet volgen van ontkalkingsinstructies, maar nu is het lampje uit dankzij uw tip: bedankt! Senseo uitzetten, knopje 1 kopje 15 seconden van houden daarna stekker uit stopcontact trekken voor 15 seconden maar dat knopje ingedrukt houden. Stekker erin en knopje nog 1 seconde vasthouden. De aan- en uitknop begint dan snel te flikkeren, maar daarna doet de senseo het weer. Hierdoor gaat het ontkalker lampje uit! Geantwoord op 21-5-2019 om 18:50 Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden
  • bij mij werkt het niet,calc lampje blijft aan. Geantwoord op 28-5-2019 om 00:12 Waardeer dit antwoord (45) Misbruik melden
  • Top: werkt uitstekend. Geantwoord op 1-6-2019 om 11:36 Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
  • Het calc lampje is uit maar nu doet mijn apparaat verder niets meer. Iemand een idee? Hij werkte verder prima tot ik de reset deed Geantwoord op 17-6-2019 om 18:40 Waardeer dit antwoord (28) Misbruik melden
  • Lampje is uit!! Hulde!!! Geantwoord op 13-7-2019 om 12:08 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Als het apparaat niet meer werkt na het ontkalken moet je de tank vol water doen en daarna bijde knopjes tegelijk indrukken. Hetzelfde als toen het apparaat nieuw uit de doos kwam. Want het is terug gezet naar fabrieks instellingen. Geantwoord op 16-7-2019 om 12:08 Waardeer dit antwoord (13) Misbruik melden
  • bij mijn werkt het bedankt voor de tip 9-8-2019 Geantwoord op 10-8-2019 om 12:49 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Top gelukt! Na een hele (dure) ontkalkings procedure nog steeds ‘n knipperend lampje. Dankzij deze tip opgelost!!! Geantwoord op 15-8-2019 om 14:25 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Deze tekst bevat onbegrijpelijk Nederlands, Mijn oplossing is: druk tegelijk op de aan-uitknop én de intensity-knop en haal de stekker er even uit. Dat moet voldoende zijn. Geantwoord op 19-8-2019 om 12:35 Waardeer dit antwoord (15) Misbruik melden
  • Dank voor de tip. Bij mij ook gelukt! Geantwoord op 26-8-2019 om 19:02 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • En het werkt!! Super blij mee, lampje eindelijk uit. Geantwoord op 31-8-2019 om 12:08 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het werkt! Lampje is uit! Geantwoord op 8-9-2019 om 11:52 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Al jarenlang helpt deze tip! Voor mij dus ook! Super! Geantwoord op 12-9-2019 om 09:47 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dit werkt niet meer. Tegenwoordig moet je hele procedures doorlopen. Enorm irritant. Geantwoord op 22-9-2019 om 12:41 Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • is perfect gegaan dank u Geantwoord op 12-11-2019 om 08:39 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • gelukkig het is weer opgelost Geantwoord op 17-11-2019 om 11:53 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Perfecte tip, het is gelukt. Hartelijk dank hiervoor Geantwoord op 3-12-2019 om 15:53 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • yeuhhhh. wat een geweldige tip. Hij is uit. Geantwoord op 6-12-2019 om 18:21 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Geweldige advies, ook bij mij werkt het. Dank u wel voor de tip. Groet mevr. Rensen Geantwoord op 2-1-2020 om 11:53 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Helaas werkt bij mij toch niet, calclampje brand weer Geantwoord op 2-1-2020 om 13:04 Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Juppie hij doet het weer en het licht is uit 😉 Geantwoord op 8-1-2020 om 20:19 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bij onze Senseo Viva Café werkte het niet. Via de site Klik op deze LINK De juiste ontkalking procedure gevonden. Nu is het lampje uit. Geantwoord op 1-2-2020 om 23:43 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • doet het weer lichtje is uit super Geantwoord op 25-3-2020 om 10:41 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo. lampje is uit. had gedaan wat hier boven stond. goeie tip. Geantwoord op 4-4-2020 om 18:53 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Bij mij ook gelukt!!!! ?? Geantwoord op 18-4-2020 om 20:50 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Super zeg bij mij is het ook gelukt bedankt voor de tip Geantwoord op 22-4-2020 om 11:52 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Perfect Hartelijk dank A b Geantwoord op 28-5-2020 om 18:17 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dit werkt nog altijd uitstekend, Geantwoord op 6-6-2020 om 15:39 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Prachtige tip gelukt thx Geantwoord op 29-6-2020 om 16:04 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Heb deze procedure reeds 3 maal gedaan rode lampje blijft branden Geantwoord op 15-8-2020 om 09:31 Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
  • Werkt prima dank je voor de tip Geantwoord op 11-9-2020 om 17:47 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ook gedaan en ja lampje ging uit, toen koffie zetten maar hij bleef maar doorlopen en de koffie was koud, daarna weer aan en uit en het calclampje brandt weer. Bij mij werkt het dus niet. Geantwoord op 16-9-2020 om 15:09 Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
  • De magie zit in het tegelijk indrukken van het 1-kops-knopje en het 2-kops-knopje. Als je een volle watertank met die handeling leeg laat lopen, dan weet de senseo dat je aan het ontkalken bent. Na vier keer op die manier de hele tank leeg te maken, gaat het lampje uit. Let op: door deze 2 knopjes gelijk in te drukken, loopt de hele tank dus in 1x leeg (wel met 2x een korte pauze). Dus een grote schaal er onder zetten! Geantwoord op 21-9-2020 om 11:44 Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
  • Werkt perfect,dankjewel! Geantwoord op 15-10-2020 om 11:39 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Heb ook gedaan wat betreft de tip als aangegeven, ook bij ons apparaat heeft het gewerkt! Toppie! Jan. Geantwoord op 16-10-2020 om 09:35 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb ook mijn senseo ontkalkt lampje bleef branden, de tip uitgevoerd maar helaas het lampje blijft tijdens het koffie maken branden. Ik heb 2 dagen later weer ontkalkt en weer de tip uitgevoerd maar het blijft nog steeds branden tijdens het koffie zetten. Geantwoord op 23-10-2020 om 09:35 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Meteen gelukt, goede tip!! Geantwoord op 28-10-2020 om 15:36 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Geweldig ,blij mee,goede tip !!!! Geantwoord op 31-10-2020 om 09:53 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Welk knopje is knopje 1? Geantwoord op 23-11-2020 om 16:26 Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
  • Dit werkt helemaal niet bij mij. Krijg het op mijn heupen. Geantwoord op 28-11-2020 om 11:24 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Werkt bij mij helemaal NIET (hulp gevraagd) aub Geantwoord op 8-12-2020 om 11:37 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik had zelfde probleem en met de truck 15 sec indrukken op 1 tas toets en daarna stekker uittrekken en blijven drukken op toets 1 tas , en dan na 15 seconden terug in steken in stopkontackt en dan knopje loslaten is lampje uitgegaan , en probleem opgelost , bedankt voor de tip Geantwoord op 12-12-2020 om 16:02 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • En als je dan een kopje koffie wilt zetten dan trekt je he hele reservoir in een keer leeg maar hey het lampje was uit. Geantwoord op 14-12-2020 om 11:29 Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • Gedaan, goeie tip lampje is uit Geantwoord op 9-1-2021 om 12:09 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Eerst het eerste geprobeerd, lampje gaat dan inderdaad uit maar bij aanzetten apparaat gaat deze helemaal leeglopen waarna lampje weer aangaat. Dus verderop gekeken in oplossingen en deze gevonden en deze werkt super ik Copier dit hieronder met dank aan de persoon die dit vermeld heeft De magie zit in het tegelijk indrukken van het 1-kops-knopje en het 2-kops-knopje. Als je een volle watertank met die handeling leeg laat lopen, dan weet de senseo dat je aan het ontkalken bent. Dus een grote schaal er onder zetten! Geantwoord op 16-1-2021 om 14:59 Waardeer dit antwoord (10) Misbruik melden
  • Heel onduidelijk omschreven hoe je het brandende lampje van Calc uit kunt krijgen. Klopt niet zoals het er staat. Geantwoord op 26-6-2021 om 11:30 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik had er weinig geloof in, maar het is zowaar bij mij ook gelukt! Lampje is nu uit! Bedankt! Geantwoord op 20-7-2021 om 10:41 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ja hoor ook bij de nieuwe type precies zoals omschreven , alleen geen knipperende lampje na de stekker er weer in en 1 sec. Dus gewoon weer op aan drukken. Top Geantwoord op 24-7-2021 om 17:18 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Bij mij is het ook gelukt… Super Geantwoord op 11-8-2021 om 14:28 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • bij mij lukt het niet maar ik heb geen aan en uitknop ? Geantwoord op 24-8-2021 om 16:31 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Precies doe wat er staat en geweldig het werkt top Geantwoord op 12-9-2021 om 20:21 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Na 3x ontkalken in 3 maanden bleef dat lampje maar branden. maar ik vond deze tip en en eindelijk is het lampje uit. thanx Geantwoord op 13-9-2021 om 13:42 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ook ik ben bij de gelukkigen. Uitgevoerd zoals beschreven. Prima en dank u wel. Geantwoord op 15-9-2021 om 17:57 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zo’n acht jaar na het geven van uw tip heb ik de procedure gevolgd met een gloednieuwe Senseo waarvan het rode ontkalkingslampje maar bleef branden en het werkt nog steeds. Dankuwel! Geantwoord op 29-9-2021 om 10:19 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Werkt ook voor Melitta 1-in3 Calc lampje Geantwoord op 26-10-2021 om 14:32 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Normaal maakt het mij niet uit of het calc-lampje blijft branden of niet. Zolang dat ding koffie blijft geven vind ik het prima. Toch maar even bovenstaande methode gevolgd, en ja, het lampje ging uit. Geweldig hoor. Maar de ontwerpers mogen toch wel beter hun best doen om ontkalken wat simpelere te laten verlopen. Bedankt voor de tip in ieder geval. Geantwoord op 13-12-2021 om 11:12 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Super tip, het heeft gewerkt Geantwoord op 26-12-2021 om 14:46 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Superrrr, eindelijk de goede tip! Het heeft gewerkt!!!! Top, dank je wel!???? Geantwoord op 7-2-2022 om 19:57 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dankjewel super??. hoeft geen nieuwe Senseo apparaat te kopen. ?? Geantwoord op 4-4-2022 om 18:57 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bedankt het werkte,het lampje is weer uit, Geantwoord op 9-4-2022 om 19:08 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bij mij blijft het lampje knipperen en doet niks meer Geantwoord op 6-5-2022 om 11:51 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Nou ik had ook gedaan wat er op stond 2 x gedaan nou bij mij blijf het branden ??snap er niks meer van Geantwoord op 6-6-2022 om 19:47 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Procedure gevolgd, maar nu blijft de aan/uit knop snel knipperen en doet niets meer. Wat kan ik nu doen? Geantwoord op 12-8-2022 om 13:33 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 15. Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email , Twitter of Facebook ..

  Wat is het verschil tussen gewone azijn en schoonmaakazijn?

  Schoonmaakazijn is ook gewoon azijn, het verschil is dat dit zuurder is doordat het een hoger percentage azijnzuur bevat. Schoonmaakazijn is dus niet voor consumptie bedoeld, maar echt alleen om mee schoon te maken.

  Hoe lang gaat een Senseo mee?

  Hoe lang gaat een koffiemachine mee? – Een goede koffiemachine met bonen gaat zo’n 3 – 6 jaar mee met uitzonderingen van 6 – 8 jaar. De levensduur hangt af van de volgende aspecten:

  • Het gebruik: hoeveel kopjes koffie zet je
  • De bouwkwaliteit van het koffiezetapparaat: welke materialen zijn er gebruikt en hoe stevig is het apparaat in elkaar gezet.
  • Het onderhoud: hoe goed onderhoud je het koffiezetapparaat
  • Onderdelen vervangen: zijn de onderdelen te vervangen indien deze stuk gaan?

  Tot slot heb je ook gewoon een beetje geluk nodig. Er hoeft maar een kleine fabricagefouten te zitten en dat kun je van te voren natuurlijk nooit weten.

  Hoe gaat het Calc lampje uit Senseo?

 16. Gesteld op 17-1-2013 om 12:53 in forum Philips Senseo HD 7825 Misbruik melden
  • Ik heb het gedaan zoals beschreven, perfekt. Dankjewel!! Anny M Geantwoord op 26-1-2013 om 18:00 Waardeer dit antwoord (135) Misbruik melden
  • Ik ook, werkt perfect! Bedankt. Scheelt weer €70 Froggie uit Heemsker Geantwoord op 23-3-2013 om 16:34 Waardeer dit antwoord (37) Misbruik melden
  • Ik ook, werkt perfect kus! Peter Geantwoord op 14-4-2013 om 11:43 Waardeer dit antwoord (25) Misbruik melden
  • Ongelooflijk maar waar! Het werkt! bedankt! Ingrid D. Geantwoord op 16-4-2013 om 18:15 Waardeer dit antwoord (18) Misbruik melden
  • super tip bij gaf hij ook dat probleem na het ontkalken dat het knopje aanbleef maar naar uw advies te hebben opgevolgd is hij nu uit thankx Geantwoord op 3-7-2013 om 13:42 Waardeer dit antwoord (21) Misbruik melden
  • Ben je heel dankbaar, heb gedaan wat je heb geschreven,en hoera hij doet het weer prima, zeer goede tip. HENK de VRIES uit Purmerend!!!!!!!! Geantwoord op 9-7-2013 om 21:53 Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
  • Top. Werd al hopeloos doordat het apparaat tijdens ontkalken om de paar seconden uitging. Koste me bijna 2 uur om te ontkalken. Bedankt voor de tip. Geantwoord op 11-7-2013 om 15:25 Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden
  • werkt inderdaad! wel bedankt!! Geantwoord op 17-8-2013 om 12:30 Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
  • Dankjewel! Het heeft zeker gewerkt! Geantwoord op 26-1-2014 om 12:34 Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Hartelijk dank, staat niet in de hamdleiding. Geantwoord op 10-1-2016 om 16:10 Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
  • Dank je. Het werkt echt. Geantwoord op 1-7-2017 om 19:02 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Ik heb het ook gedaan, maar nu blijft de aan/uit-knop flikkeren en kan ik geen koffie meer zetten! Hoe los ik dat dan weer op?!? Geantwoord op 5-12-2017 om 17:25 Waardeer dit antwoord (318) Misbruik melden
  • Top! Bij mij ook gelukt 😉 Geantwoord op 14-1-2018 om 11:58 Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
  • Super bedankt voor deze tip ! Lampje uit ! Top !!! Geantwoord op 21-2-2018 om 13:27 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Top tip. Super bedankt Geantwoord op 23-5-2018 om 22:36 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Heb de procedure helemaal gedaan, lampje blijft branden, boven staande gedaan,HELPT NIET,LAMPJE BRAND NOG STEEDS wat nu, Geantwoord op 10-6-2018 om 19:15 Waardeer dit antwoord (393) Misbruik melden
  • Het werkt! Top Juliëtte Geantwoord op 13-6-2018 om 15:51 Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
  • Wauw, heel blij met U advies. Mijn CALC lampje is ook uit. Thanks. Geantwoord op 17-6-2018 om 11:22 Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden
  • Goeie Tip. Werkt Prima l Geantwoord op 15-8-2018 om 19:55 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Heb het gedaan Het werkt perfect Geantwoord op 28-10-2018 om 11:35 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • ook gedaan, perfect Geantwoord op 19-11-2018 om 15:44 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Mijn Calc knopje is nu uit, thanxx voor de tip! Geantwoord op 16-12-2018 om 17:44 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Gedaan super. 22-12-2018 Geantwoord op 22-12-2018 om 00:11 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Aan en uitknopje blijft flikkeren. senseo doet het nog steeds niet Geantwoord op 15-1-2019 om 13:33 Waardeer dit antwoord (63) Misbruik melden
  • moest t ff 2x doen maar idd uit, thnx voor de top. Geantwoord op 4-2-2019 om 19:03 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Super bedankt voor de tip, na 2 x ontkalken bleef het lampje branden maar het is nu uit Geantwoord op 26-4-2019 om 16:56 Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
  • Bij werkte het ook. Werdt bijna gek. Ik had hem al enkele keren ontkalkt. Hopelijk blijft hij nu uit. Geantwoord op 2-5-2019 om 11:39 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Dank. het werkt. lampje is uit en blijft hopelijk uit. Wij hebben hier zowiezo al haast weinig tot geen kalk in ons water. Geantwoord op 4-5-2019 om 13:32 Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Het werkt perfect. Bedankt voor de tip Geantwoord op 5-5-2019 om 10:40 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • super het werkt echt bedankt voor de tip Geantwoord op 11-5-2019 om 08:05 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Super!Werkt echt,ook bij mij. Geantwoord op 16-5-2019 om 11:36 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Het werkt, lampje is uit, bedankt. Geantwoord op 21-5-2019 om 17:15 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • ja dit werkt! had senseo ook ontkalkt, rode CALC lampje bleef branden, ondanks nauwgezet volgen van ontkalkingsinstructies, maar nu is het lampje uit dankzij uw tip: bedankt! Senseo uitzetten, knopje 1 kopje 15 seconden van houden daarna stekker uit stopcontact trekken voor 15 seconden maar dat knopje ingedrukt houden. Stekker erin en knopje nog 1 seconde vasthouden. De aan- en uitknop begint dan snel te flikkeren, maar daarna doet de senseo het weer. Hierdoor gaat het ontkalker lampje uit! Geantwoord op 21-5-2019 om 18:50 Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden
  • bij mij werkt het niet,calc lampje blijft aan. Geantwoord op 28-5-2019 om 00:12 Waardeer dit antwoord (45) Misbruik melden
  • Top: werkt uitstekend. Geantwoord op 1-6-2019 om 11:36 Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
  • Het calc lampje is uit maar nu doet mijn apparaat verder niets meer. Iemand een idee? Hij werkte verder prima tot ik de reset deed Geantwoord op 17-6-2019 om 18:40 Waardeer dit antwoord (28) Misbruik melden
  • Lampje is uit!! Hulde!!! Geantwoord op 13-7-2019 om 12:08 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Als het apparaat niet meer werkt na het ontkalken moet je de tank vol water doen en daarna bijde knopjes tegelijk indrukken. Hetzelfde als toen het apparaat nieuw uit de doos kwam. Want het is terug gezet naar fabrieks instellingen. Geantwoord op 16-7-2019 om 12:08 Waardeer dit antwoord (13) Misbruik melden
  • bij mijn werkt het bedankt voor de tip 9-8-2019 Geantwoord op 10-8-2019 om 12:49 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Top gelukt! Na een hele (dure) ontkalkings procedure nog steeds ‘n knipperend lampje. Dankzij deze tip opgelost!!! Geantwoord op 15-8-2019 om 14:25 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Deze tekst bevat onbegrijpelijk Nederlands, Mijn oplossing is: druk tegelijk op de aan-uitknop én de intensity-knop en haal de stekker er even uit. Dat moet voldoende zijn. Geantwoord op 19-8-2019 om 12:35 Waardeer dit antwoord (15) Misbruik melden
  • Dank voor de tip. Bij mij ook gelukt! Geantwoord op 26-8-2019 om 19:02 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • En het werkt!! Super blij mee, lampje eindelijk uit. Geantwoord op 31-8-2019 om 12:08 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het werkt! Lampje is uit! Geantwoord op 8-9-2019 om 11:52 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Al jarenlang helpt deze tip! Voor mij dus ook! Super! Geantwoord op 12-9-2019 om 09:47 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dit werkt niet meer. Tegenwoordig moet je hele procedures doorlopen. Enorm irritant. Geantwoord op 22-9-2019 om 12:41 Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • is perfect gegaan dank u Geantwoord op 12-11-2019 om 08:39 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • gelukkig het is weer opgelost Geantwoord op 17-11-2019 om 11:53 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Perfecte tip, het is gelukt. Hartelijk dank hiervoor Geantwoord op 3-12-2019 om 15:53 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • yeuhhhh. wat een geweldige tip. Hij is uit. Geantwoord op 6-12-2019 om 18:21 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Geweldige advies, ook bij mij werkt het. Dank u wel voor de tip. Groet mevr. Rensen Geantwoord op 2-1-2020 om 11:53 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Helaas werkt bij mij toch niet, calclampje brand weer Geantwoord op 2-1-2020 om 13:04 Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Juppie hij doet het weer en het licht is uit 😉 Geantwoord op 8-1-2020 om 20:19 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bij onze Senseo Viva Café werkte het niet. Via de site Klik op deze LINK De juiste ontkalking procedure gevonden. Nu is het lampje uit. Geantwoord op 1-2-2020 om 23:43 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • doet het weer lichtje is uit super Geantwoord op 25-3-2020 om 10:41 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo. lampje is uit. had gedaan wat hier boven stond. goeie tip. Geantwoord op 4-4-2020 om 18:53 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Bij mij ook gelukt!!!! ?? Geantwoord op 18-4-2020 om 20:50 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Super zeg bij mij is het ook gelukt bedankt voor de tip Geantwoord op 22-4-2020 om 11:52 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Perfect Hartelijk dank A b Geantwoord op 28-5-2020 om 18:17 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dit werkt nog altijd uitstekend, Geantwoord op 6-6-2020 om 15:39 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Prachtige tip gelukt thx Geantwoord op 29-6-2020 om 16:04 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Heb deze procedure reeds 3 maal gedaan rode lampje blijft branden Geantwoord op 15-8-2020 om 09:31 Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
  • Werkt prima dank je voor de tip Geantwoord op 11-9-2020 om 17:47 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ook gedaan en ja lampje ging uit, toen koffie zetten maar hij bleef maar doorlopen en de koffie was koud, daarna weer aan en uit en het calclampje brandt weer. Bij mij werkt het dus niet. Geantwoord op 16-9-2020 om 15:09 Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
  • De magie zit in het tegelijk indrukken van het 1-kops-knopje en het 2-kops-knopje. Als je een volle watertank met die handeling leeg laat lopen, dan weet de senseo dat je aan het ontkalken bent. Na vier keer op die manier de hele tank leeg te maken, gaat het lampje uit. Let op: door deze 2 knopjes gelijk in te drukken, loopt de hele tank dus in 1x leeg (wel met 2x een korte pauze). Dus een grote schaal er onder zetten! Geantwoord op 21-9-2020 om 11:44 Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
  • Werkt perfect,dankjewel! Geantwoord op 15-10-2020 om 11:39 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Heb ook gedaan wat betreft de tip als aangegeven, ook bij ons apparaat heeft het gewerkt! Toppie! Jan. Geantwoord op 16-10-2020 om 09:35 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb ook mijn senseo ontkalkt lampje bleef branden, de tip uitgevoerd maar helaas het lampje blijft tijdens het koffie maken branden. Ik heb 2 dagen later weer ontkalkt en weer de tip uitgevoerd maar het blijft nog steeds branden tijdens het koffie zetten. Geantwoord op 23-10-2020 om 09:35 Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Meteen gelukt, goede tip!! Geantwoord op 28-10-2020 om 15:36 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Geweldig ,blij mee,goede tip !!!! Geantwoord op 31-10-2020 om 09:53 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Welk knopje is knopje 1? Geantwoord op 23-11-2020 om 16:26 Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
  • Dit werkt helemaal niet bij mij. Krijg het op mijn heupen. Geantwoord op 28-11-2020 om 11:24 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Werkt bij mij helemaal NIET (hulp gevraagd) aub Geantwoord op 8-12-2020 om 11:37 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik had zelfde probleem en met de truck 15 sec indrukken op 1 tas toets en daarna stekker uittrekken en blijven drukken op toets 1 tas , en dan na 15 seconden terug in steken in stopkontackt en dan knopje loslaten is lampje uitgegaan , en probleem opgelost , bedankt voor de tip Geantwoord op 12-12-2020 om 16:02 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • En als je dan een kopje koffie wilt zetten dan trekt je he hele reservoir in een keer leeg maar hey het lampje was uit. Geantwoord op 14-12-2020 om 11:29 Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • Gedaan, goeie tip lampje is uit Geantwoord op 9-1-2021 om 12:09 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Eerst het eerste geprobeerd, lampje gaat dan inderdaad uit maar bij aanzetten apparaat gaat deze helemaal leeglopen waarna lampje weer aangaat. Dus verderop gekeken in oplossingen en deze gevonden en deze werkt super ik Copier dit hieronder met dank aan de persoon die dit vermeld heeft De magie zit in het tegelijk indrukken van het 1-kops-knopje en het 2-kops-knopje. Als je een volle watertank met die handeling leeg laat lopen, dan weet de senseo dat je aan het ontkalken bent. Dus een grote schaal er onder zetten! Geantwoord op 16-1-2021 om 14:59 Waardeer dit antwoord (10) Misbruik melden
  • Heel onduidelijk omschreven hoe je het brandende lampje van Calc uit kunt krijgen. Klopt niet zoals het er staat. Geantwoord op 26-6-2021 om 11:30 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik had er weinig geloof in, maar het is zowaar bij mij ook gelukt! Lampje is nu uit! Bedankt! Geantwoord op 20-7-2021 om 10:41 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ja hoor ook bij de nieuwe type precies zoals omschreven , alleen geen knipperende lampje na de stekker er weer in en 1 sec. Dus gewoon weer op aan drukken. Top Geantwoord op 24-7-2021 om 17:18 Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Bij mij is het ook gelukt… Super Geantwoord op 11-8-2021 om 14:28 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • bij mij lukt het niet maar ik heb geen aan en uitknop ? Geantwoord op 24-8-2021 om 16:31 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Precies doe wat er staat en geweldig het werkt top Geantwoord op 12-9-2021 om 20:21 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Na 3x ontkalken in 3 maanden bleef dat lampje maar branden. maar ik vond deze tip en en eindelijk is het lampje uit. thanx Geantwoord op 13-9-2021 om 13:42 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ook ik ben bij de gelukkigen. Uitgevoerd zoals beschreven. Prima en dank u wel. Geantwoord op 15-9-2021 om 17:57 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zo’n acht jaar na het geven van uw tip heb ik de procedure gevolgd met een gloednieuwe Senseo waarvan het rode ontkalkingslampje maar bleef branden en het werkt nog steeds. Dankuwel! Geantwoord op 29-9-2021 om 10:19 Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Werkt ook voor Melitta 1-in3 Calc lampje Geantwoord op 26-10-2021 om 14:32 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Normaal maakt het mij niet uit of het calc-lampje blijft branden of niet. Zolang dat ding koffie blijft geven vind ik het prima. Toch maar even bovenstaande methode gevolgd, en ja, het lampje ging uit. Geweldig hoor. Maar de ontwerpers mogen toch wel beter hun best doen om ontkalken wat simpelere te laten verlopen. Bedankt voor de tip in ieder geval. Geantwoord op 13-12-2021 om 11:12 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Super tip, het heeft gewerkt Geantwoord op 26-12-2021 om 14:46 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Superrrr, eindelijk de goede tip! Het heeft gewerkt!!!! Top, dank je wel!???? Geantwoord op 7-2-2022 om 19:57 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dankjewel super??. hoeft geen nieuwe Senseo apparaat te kopen. ?? Geantwoord op 4-4-2022 om 18:57 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bedankt het werkte,het lampje is weer uit, Geantwoord op 9-4-2022 om 19:08 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bij mij blijft het lampje knipperen en doet niks meer Geantwoord op 6-5-2022 om 11:51 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Nou ik had ook gedaan wat er op stond 2 x gedaan nou bij mij blijf het branden ??snap er niks meer van Geantwoord op 6-6-2022 om 19:47 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Procedure gevolgd, maar nu blijft de aan/uit knop snel knipperen en doet niets meer. Wat kan ik nu doen? Geantwoord op 12-8-2022 om 13:33 Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 17. Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email , Twitter of Facebook ..

  Hoe Senseo ontluchten?

  Deel A: Het SENSEO® apparaat zet opeens minder koffie dan voorheen – Onjuiste instellingen Sommige SENSEO® modellen zijn uitgerust met verschillende instellingen voor koffievolume (zie afbeelding). Controleer de instellingen van het apparaat. Als het apparaat is ingesteld op minder koffie, wijzigt u de instellingen aan de hand van de instructies in de gebruikershandleiding. .