Qué Es Repair Café?

29.09.2022

Qué Es Repair Café
¿ Qué es un Repair Café? Los Repair Cafés son eventos donde todo gira en torno a reparar cosas (juntos).

Hoe werkt een Repair Café?

Het Repair Café is een plek voor het uitwisselen en delen van vaardigheden en kennis. Het stelt de vrijwillige reparateurs in staat om zich verder te bekwamen, en de bezoekers om te leren hoe ze hun voorwerpen kunnen onderhouden en repareren.

Hoe werkt de Repairshop?

Bijzondere voorwerpen, die verweerd zijn door de tijd, worden opgeknapt in de nieuwe serie The Repair Shop. Het gaat om items die vaak al decennia in familiebezit zijn en te speciaal om in deze staat te laten of weg te doen. Van oude klokken tot antieke ladekastjes en van doorgezakte stoelen tot beschadigde schilderijen.

Een team van experts repareert de items vanuit een sfeervolle boerderij die gelegen is in het Engelse landschap. Samen zorgen zij ervoor dat de objecten weer de oude glans terugkrijgen en weer volledig functioneren.

Zoals bij de oude klok die een vrouw komt brengen en die ooit gemaakt is door haar blinde (!) vader. Sinds zijn dood is ook de klok stilgevallen. Kunnen de restaurateurs de klok weer aan het tikken krijgen? En kunnen ze ook de 80 jaar oude accordeon repareren die een kleindochter kreeg van haar oma die er nog in de oorlog mensen mee opvrolijkte? Bijzondere items, bijzondere verhalen, die allemaal opnieuw tot leven komen..

You might be interested:  Donde Se Vende Black Latte?

Is Repair Cafe gratis?

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc.

Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag.

Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Je vindt Repair Cafés op honderden plaatsen in Nederland en België. Bezoek er een  bij jou in de buurt , of  start  er zelf een! Lees ook de  huisregels  die in het Repair Café worden gehanteerd. In Nederland en België gooien we ontzettend veel weg.

Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Zeker jongere generaties weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel.

  1. Dat is een bedreiging voor een duurzame toekomst en voor de circulaire economie, waarin grondstoffen telkens opnieuw kunnen worden gebruikt;
  2. Daarom is er het Repair Café! Mensen met reparatiekennis krijgen de waardering die zij verdienen;

Waardevolle praktische vaardigheden worden overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

  1. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken;
  2. En er opnieuw de waarde van in te zien;
  3. Repair Café-vrijwilligers gaan ook langs op scholen om daar reparatielessen te verzorgen;
You might be interested:  Cómo Sembrar Café?

Op deze beide manieren draagt het Repair Café bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Waar zit de repair shop?

Informatie en hotels – Petersfield is een stadje in het South Downs National Park , zuid Engeland. Het heeft ongeveer 13 duizend inwoners en bevindt zich in het graafschap Hampshire. U kunt er een museum en de Physic Garden bezoeken en vlakbij kunt u ook van de natuur genieten en wandelen in mooie locaties vlakbij, zoals de bossen van Ashford Hangers, Butser Hill en het bosrijke Queen Elizabeth Country Park waar ook een bezoekerscentrum van het nationale park gevestigd zit.

In de buurt van het stadje kunt u ook het historische Uppark House bezoeken en iets verder weg kunt u bijvoorbeeld naar de Woolbeding Gardens , de landgoederen Hinton Ampner en Stansted Park maar ook het voormalige huis en nu museum van de wereldberoemde auteur Jane Austen.

Wilt u zien hoe men vroeger in dit gebied, bezoek dan het Weald and Downland Living Museum waar ook de BBC show ‘ The Repair Shop ‘ wordt opgenomen. Als u van antiek houdt dan zou u ook eens naar het kleine stadje Petworth willen gaan. Dat is de enige plaats buiten Londen dat meer dan 30 antiekwinkeltjes heeft.

Daarnaast kunt u er Petworth House bezichtigen, een imposant landhuis met tevens één van de beste kunstcollecties die in het beheer zijn van de National Trust. Dichterbij Petersfield kunt u de Butchester Ancient Farm bezichtigen.

You might be interested:  Mascarilla De Café Para La Cara Para Que Sirve?

Dat is een archeologische locatie waar men prehistorische en antieke gebouwen optuigd en waar men ook prehistorische gewassen verbouwd. U ziet op de kaart de locatie van het stadje zelf maar ook van enkele locaties in de omgeving waaronder de dorpjes Liss, Langrish, East Meon en het Queen Forest Country Park.

Wat is een reparatie?

reparatie – de reparatie zelfst. naamw. (v. ) Uitspraak:   [repa’ra(t)si] Verbuigingen:   reparatie|s (meerv. ) het repareren of herstellen van iets dat beschadigd is Voorbeeld:   `Er is sprake van gratis reparatie indien de garantietijd nog niet verlopen is. `Synoniem:&n. Gevonden op https://www.